Bun venit!

Asociaţia ORANTE promovează cultura cu deschidere spre spiritualitate, arta şi cultura creştină, în scopul creării unor punţi cât mai fecunde dintre tradiţie şi modernitate, civilizaţie urbană şi rurală, Orient şi Occident, pentru îmbogăţirea şi activizarea profilului lăuntric al omului contemporan, confruntat cu cele mai rapide şi profunde schimbări din istorie.

Sustineti Asociaţia Orante, CUI 27018425, cont IBAN R042BTRLRONCRT0487550001, deschis la Banca Transilvania, Ag. Basarabia, Bucureşti, SWIFT: BTRLRO22


miercuri, 12 decembrie 2012

"Tarkovski în 2012" - Revista presei (7)

Festivalul Tarkovski a debutat marţi cu documentarul Enigma lui Andrei Rubliov

Cineastul rus Andrei Tarkovski este omagiat, zilele acestea, în România cu ocazia împlinirii a 80 de ani de la naşterea sa. Evenimentul intitulat "Zilele Tarkovski în 2012" a debutat în această seară cu proiecţia filmului documentar "Enigma lui Andrei Rubliov".

04 Decembrie, 23:53

 

Dezbatere la Ora de Stiri Cineastul rus Andrei Tarkovski a marcat cinematografia mondială şi a lăsat moştenire filme-document.În studio la Ora de Ştiri, au discutat despre "Zilele Tarkovschi 2012Elena Dulgheru, organizatorul evenimentului şi director al proiectului "Tarkovski în 2012", şi etnologul Doina Isfanoni.
Evenimentele dedicate cineastului rus au inceput marţi, la Muzeul Ţăranului Român cu proiecţia documentarului ,,Enigma lui Andrei Rubliov,, - o ocazie pentru iubitorii cinematografiei ruseşti de a-l cunoaşte mai bine pe regizorul care a revoluţionat lumea filmului.
Pe Andrei Tarkovski, criticii de film îl descriu ca fiind unul dintre cei mai influenţi cineaşti. El a dovenit că arta cinamtografică poate avea o profunzime la fel de mare ca şi arta Renaşterii, arta romanului rus a secolului 19, ca muzica clasică.
VIDEO
Zilele Tarkovski 2012
La eveniment a fost prezentă şi Marina Tarkovskaia, sora cineastului şi o mare admiratoare a filmelor sale.

Cu toate ca regimul sovietic i-a pus multe piedici lui Tarkovski în activitatea sa ca cineast, el a reuşit să facă şapte filme care au ajuns să fie apreciate în întreaga lume.Doua dintre cele şapte filme, "Patimile lui Andrei" şi "Solaris" vor rula miecuri şi poimaine la Cinemateca Eforie. Publicul român are ocazia de a vedea în premiera versiunile necenzurate ale acestor capodopere.

sursa: http://www.tvrnews.ro/festivalul-tarkovski-a-debutat-marti-cu-documentarul-enigma-lui-andrei-rubliov_24640.html
http://www.tvrnews.ro/festivalul-tarkovski-a-debutat-marti-cu-documentarul-enigma-lui-andrei-rubliov_24640_video.html#view.






Fullscreen
0:17
-9:31
Loaded: 0%
Progress: 0%
00:00
Mute

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu